Forbedret overvåking av gassrør

Gode verktøy er avgjørende for trygg og effektiv transport av gass til Europa. Bak fra venstre: Ola Rinde, Willy Postvoll og Dagfinn Hansen. Sittende foran: Ida Hatløy Kvilhaug.

Nylig ble det tatt i bruk nye modeller for gasstransport i kontrollrommet på Bygnes. Det medfører at kontrollromsansatte Ida Hatløy Kvilhaug kan jobbe enda mer effektivt.

- Bedre overvåking av gasstrømmen i flerfase-rør vil gjøre arbeidshverdagen enklere for de ansatte i kontrollrommet. Vi har lagt ned mye arbeid i å gjøre modellene så brukervennlig som overhodet mulig. De nye modellene gjør den daglige oppfølgingen av gasstrømmen i flerfase-rør mer effektiv. Og det kommer kundene i Europa til gode, sier prosjektleder Dagfinn Hansen.

Troll, Kvitebjørn og Valemon-rørene er flerfaserør, det vil si at de transporterer både gass og væske. De nye flerfase-modellene er basert på samme programvare som vanlige enfase-rør (som kun inneholder gass) og er godt integrert i et brukervennlig grensesnitt.

Neste skritt nå er å utvikle tilpassede funksjoner som enda bedre simulerer operasjoner av flerfaserørene. Leveranse av de nye funksjonene er planlagt våren 2016.